2020. dec 12.

Elindult a Magtár!

írta: Magház Hálózat
Elindult a Magtár!

Sok kihívást és nehézséget tartogatott ez az év számunkra is, de azért így is van bőven minek örülnünk! Idén végre valóra vált a Magház tagjainak egy sokéves álma: elindult az online tájfajta adatbázisunk, a Magtár.

A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ támogatásának köszönhetően idén valóra vált egy régóta dédelgetett álmunk: egy olyan, nyilvános adatbázis elindítása, amiben a hazánkban fellelhető tájfajták és különleges fajták jellemzőit szedjük össze. Ilyés Timinek, a honlapunk gazdájának, és a Magház aktív tagjainak - Fehér Juditnak, Kiss Dórinak, Török Hunornak, Máthé Orsinak, Kiss Lacinak, Kiss-Kovács Orsinak, Hegyesi Jozsónak, Sipos Erikának, Pandur Zsanettnak, Szilágyi Krisztinek, Réthy Katinak, Lipka Borinak és Barta Nórinak - köszönhetően elérhetővé vált a Magtár!

A Magtár hazánk első nyilvánosan elérhető tájfajta-adatbázisa. Benne fajokra bontva találjátok az eddig feltöltött 60 fajta adatait és képeit. Az adatbázisba folyamatosan kerülnek majd fel az új fajták.

adatbazis.png

Az adatbázis fejlesztése mellett elkezdtük kidolgozni azt a folyamatot is, melynek során közvetlenül tőlünk juthattok majd maghoz bizonyos fajtákból. Először jövőre fogjuk tesztelni az elképzeléseinket. 2021 elején jelentkezünk majd a részletekkel! 

Ha érdekesnek találtad ezt a bejegyzést, kedvelj minket Facebookon, vagy nézz körül a honlapunkon!

Szólj hozzá

hírek agrobiodiverzitás tájfajta mezőgazdasági sokféleség