2020. nov 06.

Kutatási projekt budapesti kertészekkel

írta: Magház Hálózat
Kutatási projekt budapesti kertészekkel

Egy kedves partnerünk, a Környezeti Társadalomkutatók Csoportja (avagy ESSRG Kft.) egy izgalmas kísérleti projektet indított útjára a Jarokelo.hu csapatával, amiben a fővárosiak élelemtermelési alternatíváit igyekeznek feltérképezni. Vagyis a közösségi kertek, balkonkertek, városi kiskertek állnak a kutatás középpontjában. ;) Ebben a kutatásban szeretnék a segítségeteket kérni!

Hogy tudok segíteni?
Menj fel a https://jarokelokutato.hu/ honlapra, és kattints a "Megfigyelést küldök" gombra! Itt tölthetsz fel képet a kertben termett finomságaidról, a leírásban pedig kifejtheted, hogy mi látható a képen. Elég, ha csak a fajták nevét írod be, de írhatsz a művelési módról,s a tapasztalataidról és a felhasználásról is. Rajtad áll, hogy mit szeretnél megosztani!

69380148_2335088240077528_2951692050560450560_o.jpgfotó: Fehér Judit

Mire jó ez?
A Járókelőkutató felülete a tervek szerint egy olyan digitális eszköz lesz, melynek segítségével közelebb kerülhet a "hétköznapi" emberekhez a tudomány világa. Egy okostelefon és internetkapcsolat segítségével bárki részt vehet majd az itt zajló kutatási projektekben.

Ez már önmagában is remek cél, de eláruljuk, hogy van egy kis hátsó szándékuk vele: az egyik első projekt a tervek szerint a Magházhoz és a tájfajtákhoz kapcsolódó kutatás lesz. A részletekről - ha minden jól megy - jövő év elején tudunk többet mondani.

Ha kérdésed, ötleted vagy javaslatod van, keresd Alexet a czegledi.alexandra[kukac]essrg[pont]hu e-mail címen!

Ha érdekesnek találtad ezt a bejegyzést, látogass el Facebook oldalunkra, vagy nézz körül a honlapunkon!

Szólj hozzá

kutatás kertészkedés önkéntesek Budapest