2022. jan 14.

A Magház 2021-ben

írta: Magház Hálózat
A Magház 2021-ben

termesztett_novenyek_sokfelesege_fj.JPG

Mozgalmas évet zárt tavaly a Magház. Összegyűjtöttünk néhány képet az év kiemelkedő pillanatairól, amiket most megosztunk veletek is!

mh.png

2021 elején hivatalosan is létrejött a Magház Egyesület. Erről ebben a blogbejegyzésben írtunk bővebben.

2.png

Az egyesületté válás után rögtön meghirdettük a tagsági kampányunkat is. Mivel először nyitottuk ki bárki előtt a hálózati tagságba való belépés lehetőségét, meglehetősen izgultunk, nem tudtuk, hogy mire számítsunk. Nagy örömünkre egész tömegek éltek ezzel a lehetőséggel - összesen 143 új tagunk lett 2021-ben! Nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyien bizalmat szavaztak nekünk, és szeretnénk folytatni a tájfajták és magfogás iránt érdeklődők hálózatának kialakítását.

6.JPG

Végre megjelent a Vetőmag-önellátás a gyakorlatban című kiadványunk, amiben a magfogással kapcsolatos alapinformációkat gyűjtöttük össze. A kiadványról itt olvashatsz bővebben. Emellett rengeteget dolgoztunk egy mezőgazdasági sokféleséggel és magfogással kapcsolatos tanfolyam tananyagának kidolgozásán, amit ebben az évben szeretnénk élesben is kipróbálni.

4.png

A hálózati tagok között sok új önkéntessel is bővült a csapat, és Dawnie-nak például ilyen csodás illusztrációkat is köszönhetünk. A hálózati tagok mellett a rendes tagság, a "kemény mag" is bővült két fővel: a nyáron megtartott szokásos nagyszékelyi találkozón Papp Orsi és Szalczinger Judit lépett be a csapatba (a találkozón annyira elfoglaltak voltunk, hogy elfelejtettünk képeket készíteni, de majd idén pótoljuk). Bemutatkozójukat a honlapon olvashatjátok.

3_5.jpg

Idén nyáron is ellátogattak nagyszékelyi telephelyünkre a Magyar Permakultúra Egyesület permakultúrás tervezés képzésének résztvevői. A fajtafenntartásról, a magfogásról és a magok tárolásáról mesélt nekik Judit.

5_7.jpg

Nagy öröm volt számunkra, hogy a hivatalos egyesületté válásnak, valamint a lassan három éve stabilan együtt dolgozó csapatnak köszönhetően idén ősszel hivatalosan is beléptünk a Let's Liberate Diversity nevű európai hálózat tagjai közé. Kati beszámolóját az eseményről itt olvashatjátok.

Ha érdekesnek találtad ezt a bejegyzést, kövess minket Facebookon, nézz körül az Instagramunkon vagy látogass el a honlapunkra!

Szólj hozzá

hírek közösség Magház maghálózat