2021. jan 09.

Megszületett a Magház Egyesület

írta: Magház Hálózat
Megszületett a Magház Egyesület

mh.png

A Magház Hálózat az elmúlt pár évben a Bese Természetvédelmi Egyesület különleges jogállású tagságaként működött. És ez jó volt így, hiszen a Bese "szülei", Dóri és Hunor a Magházban is aktívan tevékenykednek, az egyesület nevében pedig lehetőség volt hivatalos ügyintézésre és pályázásra is, ha erre volt szükség.

Az elmúlt két évben azonban a Magház Hálózat egyre aktívabban kezdett el működni: közel két éve került megrendezésre az első Magházas önkéntes találkozó az Impact HUBban, és az azóta kialakult 12-13 fős kemény mag töretlen lelkesedéssel és energiával dolgozik a Magház Hálózat működésén. 2019-ben több magbörzén is részt vettünk, nyáron pedig jártunk a Gyüttment Fesztiválon és a 10. Let's Liberate Diversity! Európai Fórumon, 2020-ban pedig körülbelül 20 élő és online magbörzén vettünk részt személyesen vagy magok által képviselve. Írtunk kiadványt, kidolgoztunk oktatási tematikát, elindítottuk a Magtárat, és egyre szerteágazóbb, ugyanakkor egyre láthatóbb a tevékenykedésünk. Így lassanként felmerült az igény arra, hogy létrejöjjön a Magház Egyesület. Tavaly év elején pedig Dóri és Hunor felajánlották, hogy a mostanában kevésbé aktív Bese Egyesületet át lehetne nevezni Magház Egyesületté, így nem kéne új szervezetet alapítani. 

Az előző év számunkra is kihívásokkal teli volt, ugyanakkor - ahogy itt a blogon és Facebookon is láthattátok - rengeteg dolgot csináltunk. Ezeknek a nagy részét megosztjuk veletek is ilyen-olyan formában, de az ügyintézés nem különösebben izgalmas részleteit általában megtartjuk magunknak. De ezt az örömhírt mindenképp szerettük volna megosztani veletek: megjött a végzés, hogy mostantól hivatalosan is Magház Egyesületnek hívnak minket!

Ha érdekesnek találtad ezt a bejegyzést, kedvelj minket Facebookon, vagy nézz körül a honlapunkon!

Szólj hozzá

hírek