2020. nov 03.

Társadalmi egyeztetések novemberben

írta: Magház Hálózat
Társadalmi egyeztetések novemberben

Úgy tűnik, hogy ebben az évben a november a társadalmi egyeztetések hónapja lett az Európai Unióban: a hónap végéig négy felmérés is elérhető, ami a természetbarát, fenntartható kertészkedésben érdekelt állampolgárokat érinti. Kérjük, hogy minél többen töltsétek ki a kérdőíveket, hallassátok ti is a hangotokat! Mi már megtettük. ;)

November 20-ig elérhető az a két kérdőív, amelyek az Európai Uniós vetőmagpiaci szabályozások megújításának előkészítését célozzák.

Kérdőív azok számára, akik nem csak saját felhasználásra fognak magot (angol)

Kérdőív azok számára, akik nem (csak) saját magokat vetnek (magyar)

November 27-ig elérhető az a Magház számára különösen fontos kérdőív, ami a 2022-től életbe lépő új ökológiai rendelet ökológiai heterogén szaporítóanyag (OHM - Organic Heterogeneous Material) kiegészítő rendelkezéséről lehet visszajelzést adni. Az OHM kategória lehetőséget ad a diverz vetőmagok egyszerűsített forgalomba hozatalához. Ezek a szaporítóanyagok a tájfajtákhoz hasonlóan nagyon változatosak és alkalmazkodóképesek, továbbá fajtaoltalom és szabadalom nem érvényesíthető rajtuk, így a szabad felhasználásuk biztosítva van. A felmérés kitöltéséhez regisztrálni kell az oldalon. Magyar nyelvre a a keresősáv melletti nyelvválasztó ("English" feliratú) gombra kattintva lehet váltani.

Visszajelzés küldése az OHM kiegészítő rendelkezésről

November 30-ig érhető el az a felmérés, melyben a vidékfejlesztéssel kapcsolatos igényeket, elképzeléseket mérik fel. a vidéken élők igényeire, elképzeléseire kíváncsiak, illetve arra, hogy mi teszi vagy teheti a vidéki életet vonzóvá.  A felmérés kitöltéséhez regisztrálni kell az oldalon. Magyar nyelvre a a keresősáv melletti nyelvválasztó ("English" feliratú) gombra kattintva lehet váltani.

Vidékfejlesztési kérdőív

Ha kérdésed van a kérdőívekkel vagy a kitöltéssel kapcsolatban, írj nekünk Facebook üzenetben vagy a maghazinfo[kukac]gmail[pont]com címre!

img_0147.JPGKöszönjük, ha rászánod az időt a felmérések kitöltésére!
fotó: Bori Dániel

Ha érdekesnek találtad ezt a bejegyzést, látogass el Facebook oldalunkra, vagy nézz körül a honlapunkon!

Szólj hozzá

hírek felmérés vetőmag-önrendelkezés